Indlæg

Har du brug for indlægssåler?
  • Fremstilling af indlæg
  • Skovejledning
  • Ledtest og ganganalyse
  • Aflaster og støtter gigtplagede fødder
  • (Forebyggelse) og aflastning af fejlstillinger og smertefulde ligtorne
  • Kan også give stabilitet og bedre ydeevne i f. eks. sportssko - se også dynamic feet
Forundersøgelse til indlægssåler

Når du møder på klinikken, foretager vi først en grundig undersøgelse af dine fødder, hvori ledtest og ganganalyse indgår. 

Det er vigtigt, at du medbringer bukser, som kan smøges op over knæene, eller måske shorts til ganganalysen, så vi bedre kan se, hvordan leddene arbejder under gangen. Det er også vigtigt, at du medbringer forskellige slags fodtøj, som du vil anvende til indlægssålerne, samt nogle sko, som er godt slidte, idet brugt fodtøj afslører meget om din gangafvikling.

Efter analysen anbefaler vi, hvilken løsning der tjener dig bedst. Det kan være, at dit problem i første omgang kan afhjælpes med nogle billigere præfremstillede såler. Hvis der skulle være behov for andre opbygninger, kan det være nødvendigt at fremstille sålerne, så de tilgodeser dine specifikke behov. 

Hvilke typer indlæg fremstiller klinikken?

På klinikkens værksted har vi alverdens forskellige materialer og kan derfor lave specialfremstillede indlægssåler, der afhjælper ethvert fodproblem. I visse tilfælde er det nødvendigt at lave gipsafstøbninger af fødderne.

Dog kan fremstilling af Dynamic Feet tilfredsstille behovet, hvis der er tale om nedsunken forfod eller applanation af mediale længdebue (platfodethed). 

Tilskud til indlægssåler

Fremstilling af indlægssåler indgår som en vigtig del af uddannelsen som statsautoriseret fodterapeut. Derfor giver eksempelvis sygesikringen "Danmark" tilskud til indlægssåler i både gruppe 1,2 og 5.

Patienter med diabetes, arvæv efter behandling af fodvorter med radium, samt patienter med svær leddegigt, er også berettigede til at modtage tilskud til fremstilling af indlægssåler via den offentlige sygesikring. Hvis man eksempelvis både har diabetes og er medlem af "danmark" i en af ovennævnte grupper, får man tilskud fra begge kasser.

Kontakt

Telefon:+45 22 28 99 44
Mail: info@sund-fod.dk
CVR: 26503574

Find vej

Langkærgårdsvej 16
3460 Birkerød

Åbningstider

Åbent alle hverdage fra kl. 9 -17